0546 23 20 56 info@zonnepanelenoost.nl

Zonnepanelen Hardenberg

Laat zonnepanelen in Hardenberg plaatsen met een hoog vermogen tot 450 Wattpiek per paneel, met een uitstekend rendement.

Zonnepanelen Oost is uw erkend zonnepanelen installateur in Hardenberg. Uw panelen worden geïnstalleerd door onze gecertificeerde installateurs.

Met onze zonnestroom systemen bespaart u gemiddeld €1200 per jaar. Het energielabel neemt toe en uw woningwaarde neemt toe.

Ontvang binnen 24 uur gratis advies op maat voor zonnepanelen Hardenberg.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Binnen 24 uur advies op maat

Voordelen zonnepanelen Hardenberg

Vakmanschap, hoge stroomopbrengst en de beste prijs

Bespaar op de energierekening

Start met het opwekken van uw eigen duurzame energie. Hierdoor bespaart u met een gemiddeld systeem al snel €1200 per jaar. We rekenen graag voor u uit hoeveel geld u precies gaat besparen. 

Verhoog uw woningwaarde

Een woning met zonnepanelen in Hardenberg heeft een hoger energielabel en minder vaste lasten. Doorgaans stijgt de woningwaarde gelijkwaardig aan de investering die u maakt. 

Betaalbaar

Bij Zonnepanelen Oost staat het leveren van kwaliteit en een betrouwbaar systeem voor de lange termijn centraal. We leveren voor de beste prijs in de markt, voor een hoogwaardig zonnestroom systeem. 

Zonnepanelen in Hardenberg advies op maat

Voordat u zonnepanelen in Hardenberg laat plaatsen, komt één van onze duurzaamheidsadviseurs vrijblijvend langs op locatie. Gedurende het advies bespreken we uw wensen, inspecteren we het dak en de meterkast.

Op basis van het huidige stroomgebruik en uw wensen maken we een adviesrapport op maat. Hierin staan alle belangrijke inzichten, zodat u kunt bepalen of u wilt investeren in zonne-energie. 

Ons adviesplan bevat:

 1. Benodigde investering
 2. Stroomopbrengst per jaar en looptijd
 3. Besparing in euro’s per jaar en looptijd
 4. Terugverdientijd en levensduur
 5. Milieubesparing
 6. Ideale merk en type zonnepanelen en meer

In totaal zijn we leveranciers van meer dan 25 verschillende merken zonnepanelen en omvormers. Op basis van uw persoonlijke situatie maken we een vergelijking en ontwerpen het zonnestroom systeem met het beste rendement.

Behaal het maximale voordeel met zonne-energie. Laat onze experts uw systeem ontwerpen voor Zonnepanelen Hardenberg. 

Zonnepanelen Hardenberg

Terugverdientijd

3 tot 5 jaar

Besparing per jaar

€1200,-

Opbrengstgarantie

25 jaar

Zonnepanelen installateur Hardenberg

Zonnepanelen Oost is uw erkende zonnepanelen installateur in Hardenberg. Onze installateurs zijn goed opgeleid, houden vakinformatie bij en voeren het werk uit zoals voorgeschreven in de wet. 

Dit brengt verschillende voordelen met zich mee:

 1. Subsidie aanvragen: om aanspraak te maken op landelijke of lokale subsidies, wordt vaak een installatie door een erkend installateur vereist.
 2. Voorwaarde voor fabrieksgarantie: de fabrieksgarantie op zonnepanelen en omvormers kan komen te vervallen als de installatie niet door een professional wordt uitgevoerd.
 3. Kwaliteit en veiligheid: onze installaties voldoen aan alle technische- en veiligheidsnormen. Waardoor de installatie voor de lange termijn vrij blijft van storingen en andere mankementen. Vindt er wel een storing plaats, dan komen we langs om dit te verhelpen.

Laat uw zonnepanelen in Hardenberg installeren door onze erkende installateurs. Met onze kennis plaatsen we de zonnepanelen in optimale legrichting en hellingshoek, voor een goed rendement gedurende de gehele levensduur. 

Zonnepanelen in Hardenberg

Zonnepanelen subsidies Hardenberg

Er zijn verschillende zonnepanelen subsidies in Hardenberg beschikbaar.

 1. Gratis subsidies voor een energiezuinig huismet deze subsidie kunt u in Hardenberg aanspraak maken op €4000 om de woning te verduurzamen. Dit is alleen beschikbaar voor lagere inkomens en kan ook gebruikt worden voor zonnepanelen.
 2. Vrijstelling van BTW: dit is een landelijke subsidie, maar ook hier beschikbaar. Over de aankoop van zonnepanelen in Hardenberg en alles wat hiervoor nodig is hoeft u geen BTW te betalen. Dus ook niet over de installatie, aanpassingen aan de meterkast en eventuele aanpassingen aan het dak.
 3. Voordelig geld lenen om te verduurzamen: via het Nationaal Warmtefonds kunt u voordelig geld lenen om de woning te verduurzamen. De gemeente Hardenberg benoemd dat de rentes soms zelf gelijk zijn aan 0%.

Voor een volledig overzicht van alle subsidies voor een duurzame woning, bezoekt u de website van de gemeente Hardenberg.

Zonnepanelen in Hardenberg op plat dak met subsidie

Hoe kunt u geld besparen met zonnepanelen?

Met zonnepanelen in Hardenberg kunt u eenvoudig geld besparen. Hoeveel geld u bespaart is afhankelijk van de legrichting (noord, oost, zuid,west) en hellingshoek waarin de panelen geplaatst kunnen worden.

Doorgaans plaatsen we zonnepanelen met 435 Wattpiek vermogen per paneel. Op het zuiden kunnen we een rendement van 100% behalen in Nederland. Door het slechte weer in ons land, moeten we wel corrigeren met een rendementsfactor van 0,88.

Het Wattpiek vermogen staat gelijk aan de maximale stroomopbrengst in kWh. Zonnepanelen met 435 Wattpiek wekken dus maximaal 435 kWh op.

Met deze opstelling wekt u dus ongeveer 435 x 0,88 = 382,8 kWh per jaar op. Met één paneel bespaart u dus 328,8 kWh x €0,35 (prijs per kWh) = €133,98 per jaar, per paneel.

Met 20 zonnepanelen in Hardenberg bespaart u dus €2679,60 per jaar. Hiervoor dient u het stroom wel zelf te gebruiken, compenseer dus uw huidige verbruik.

Zonnepanelen in de schaduw op hellend dak

Onze totaalservice

Alle werkzaamheden van A tot Z uitgevoerd

Advies en offerte

Geheel vrijblijvend komen onze adviseurs bij u langs. U maakt geen kosten en u zit nergens aan vast. Wel ontvangt u een adviesplan en offerte op maat, met de beste prijs voor kwaliteit.

Aankoop

We regelen de aankoop van zonnepanelen in Hardenberg, omvormer(s) en overige benodigdheden. Meestal is dit gewoon op voorraad. We kopen groot in, samen met andere bedrijven, waardoor we alles goedkoop kunnen aanbieden.

Levering, montage en installatie

De levering, montage en installatie vindt doorgaans op één dag plaats. Daarnaast wordt het werk uitgevoerd door onze eigen zonnepanelen monteurs en installateurs. Elk team krijgt per dag zijn eigen project, waardoor we focus houden en kwaliteit leveren zonder afleiding.

Installatie app, opruimen en afterservice

Als alles naar behoren is geplaatst en aangesloten, installeren we de app. Doormiddel van de app kunt u zelf de stroomopbrengst monitoren en inzien. Daarna ruimen we alles netjes op en geven we tekst en uitleg. Mocht er nog wat onduidelijk zijn dan zijn we beschikbaar om u verder te helpen, ook na de installatie.

Wat is de terugverdientijd van onze zonnepanelen in Hardenberg?

We plaatsen standaard zonnepanelen in Hardenberg met een hoog vermogen op de daken van onze klanten. Hiernaast kunt u ook voor een grondopstelling bij ons terecht.

In beide gevallen zorgen we voor een zonnestroom systeem waarmee de stroomopbrengst uitmuntend is voor uw situatie.

Omdat we veel tijd en aandacht besteden aan het ontwerpen van het ideale systeem, valt de terugverdientijd voordelig uit voor onze klanten. Een terugverdientijd van tussen de 3 en 5 jaar is dan ook niet ongewoon met onze systemen.

Uiteraard kan de terugverdientijd variëren op basis van de geschiktheid van uw dak. De legrichting en hellingshoek spelen een belangrijke rol bij de uiteindelijke stroomopbrengst en de terugverdientijd. 

Daarom rekenen we de terugverdientijd van zonnepanelen in Hardenberg uit voor uw situatie. Zo weet u op voorhand wat voor terugverdientijd haalbaar is. 

Zonnepanelen Hardenberg op dakkapel

Kosten van zonnepanelen in Hardenberg

De kosten voor zonnepanelen in Hardenberg zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van uw eigen wensen. Maar andere variabelen spelen ook een belangrijke rol.

Valt er bijvoorbeeld op schaduw op één van zonnepanelen, dan moet het systeem parralel geschakeld worden. Dit brengt extra kosten met zich mee, maar zorgt er wel voor dat u voor de lange termijn goed zit.

Bij Zonnepanelen Oost geloven we heilig in de kracht van maatwerk. Daarom komen we altijd eerst langs voor advies op maat. Op deze manier weten we zeker dat ons voorstel strookt met de werkelijkheid.

Op basis van de wensen en onze bevindingen stellen we het ideale systeem op. Vervolgens krijgt u van ons een scherp geprijsde offerte met alle werkzaamheden voor één vaste prijs.

Wilt u weten wat zonnepanelen in Hardenberg kosten voor uw woning of bedrijfspand? Dan helpen we u graag verder. 

Zonnepanelen op schuin dak met dakraam

Voordelig zonnepanelen kopen in Hardenberg

Bij ons kunt u voordelig zonnepanelen kopen in Hardenberg. We leveren de zonnepanelen standaard inclusief montage en installatie voor een voordelige prijs. Dit gebeurt aan de hand van onze totaalservice. De installatie van zonnepanelen is complex en vraagt om specifieke certificeringen waar onze installateurs over beschikken. 

Als dit door een ongecertificeerd persoon gebeurt, kunt u in veel gevallen geen subsidie aanvragen. Hiernaast kan de garantie op uw zonnepanelen en omvormers komen te vervallen. Behoorlijk wat producenten stellen dit namelijk als eis in hun algemene voorwaarden. 

We zijn een regionaal betrokken partij en vinden het belangrijk om onze klanten te ontzorgen. Daarom verzorgen we alle werkzaamheden van advies tot de installatie en het opruimen. Hiermee weten we zeker dat er kwaliteit geleverd wordt en we een tevreden klant hebben.

Laat u ontzorgen door onze adviseurs, monteurs en installateurs. Laat ons u informeren over de mogelijkheden met zonnepanelen Hardenberg. 

Zonnestroom systeem op dak

Veelgestelde vragen

Wat is het beste type zonnepaneel?

In de praktijk heb je vaak keuze uit monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen. Het beste type zonnepaneel is de monokristallijne variant. Dit komt omdat het silicium bij dit paneel uit één kristal gehaald wordt en een gelijkwaardige structuur heeft. Hierdoor kan het silicium vrijer bewegen, waardoor er efficiënter stroom opgewekt kan worden.

Is het nog rendabel om zonnepanelen te plaatsen?

Ja, zonnepanelen  zijn nog altijd rendabel en zullen dit ook blijven. Er zijn energieleveranciers die extra kosten rekenen voor het terugleveren van stroom. Alleen deze energieleveranciers zijn eenvoudig te vermijden. Sterker nog, voor nieuwe klanten geven ze grote kortingen waardoor u soms zelfs goedkoper uit bent. Na dit jaar kunt u opnieuw een energieleverancier kiezen. Ook als de salderingsregeling wordt afgebouwd, wat nog niet gebeurt, blijven zonnepanelen rendabel. Het logische gevolg is dat de vergoeding voor het terugleveren van stroom dan aanzienlijk stijgt, zoals we ook in eerdere voorstellen van de overheid stond benoemd. Linksom of rechtsom zullen zonnepanelen rendabel blijven. Het alternatief is dat we minder gebruik maken van schone groene stroom, waardoor de CO2 uitstoot toeneemt. Dit strookt niet met de plannen van de overheid om te verduurzamen. 

Welk voordeel heb ik van de salderingsregeling?

De salderingsregeling stelt zonnepanelen houders in staat om al het zelf opgewekte stroom ook daadwerkelijk zelf te gebruiken. Normaliter wordt stroom wat niet gebruikt kan worden in de woning teruggeleverd aan het elektricteitsnet tegen de bepaalde terugleververgoeding. Met de salderingsregeling kunt u het stroom terugleveren en een gelijkwaardige hoeveelheid weer kosteloos opnemen van het elektriciteitsnet. Door de salderingsregeling kunt u dus al het stroom van zonnepanelen in Hardenberg het hele jaar door gebruiken.

Waar leveren we onze service?

Zonnepanelen Oost leveren zonnepanelen systemen in heel Overijssel en omstreken. Hieronder vind u meer informatie per gebied:

Plan een vrijblijvend adviesgesprek
Onze experts informeren u graag